1
საკვების წარმოებისათვის ვიყენებთ მიწას, დიდი ოდენობით წყალსა და ენერგიას, ასევე ადამიანის შრომას. თანამედროვე ფართომასშტაბიანი სოფლის მეურნეობის შედეგად იჩეხება ტყეები, იფიტება ნიადაგი და ზიანი ადგება ბიომრავალფეროვნებასა და ველურ ბუნებას. საკვების სანაგვეზე გადაყრით კი ყველა ეს რესურსი ფუჭად იკარგება.
2
ნაგავსაყრელზე მოხვედრილი სურსათის ნარჩენები ლპება და გამოყოფს სათბურის აირებს, რომლებიც გლობალური კლიმატის ცვლილების ერთ-ერთი გამომწვევი მიზეზია. პრობლემის მასშტაბის უკეთ გასააზრებლად წარმოვიდგინოთ, რომ მსოფლიოში წარმოქმნილი სურსათის ნარჩენები რომ ქვეყანა იყოს, ის მესამე უდიდესი გამონაბოლქვის წყარო იქნებოდა, ამერიკისა და ჩინეთის შემდეგ.
3
იმ დროს, როდესაც ჩვენ ვარგის საკვებს ვყრით სანაგვეზე, მსოფლიოში 800 მილიონი, საქართველოში კი დაახლოებით 650,000 ადამიანი განიცდის საკვების უკმარისობას.
ნარჩენების შემცირებისაკენ გადადგმული პატარ-პატარა ნაბიჯები საბოლოოდ მნიშვნელოვან შედეგებს მოიტანს. ნებისმიერი მცდელობისას დაიწყეთ თქვენთვის ყველაზე კომფორტული ხერხებით, ეტაპობრივად. ამაში ჩვენ დაგეხმარებით
დაგეგმეთ თქვენი კერძები წინასწარ – ეს არა მხოლოდ დროის დაზოგვაში შეგიწყობთ ხელს, არამედ დაგეხმარებათ შექმნათ საყიდლების სია საჭირო რაოდენობის საკვებით. ამ პრაქტიკის დასანერგად, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ჩვენი საკვების დაგეგმვის შაბლონი (Meal Planner). ამობეჭდეთ და განათავსეთ მაცივარზე ან ნებისმიერ სხვა თვალსაჩინო ადგილზე.
შეინახეთ სურსათი სახლის პირობებში უსაფრთხოდ - ჩამოწერეთ საკვები პროდუქტების მაცივარში შენახვის მითითებები, ვადებისა და ტემპერატურული რეჟიმის გათვალისწინებით სხვადასხვა სახის საკვებისთვის.
kontaqti
kontaqti
kontaqti
kontaqti
kontaqti
kontaqti
kontaqti
kontaqti
kontaqti
kontaqti
kontaqti
parki ar minda
parki ar minda